Pyöräkaista Hämeentielle -aloite keräsi yli tuhat allekirjoitusta vuorokaudessa

Ensimmäisen vuorokauden aikana Pyöräkaista Hämeentielle -kuntalaisaloitteen allekirjoitti yli tuhat ihmistä. Lisäksi aloite sai huomiota useissa eri lehdissä.

Aloite julkaistiin oikeusministeriön kuntalaisaloite.fi -palvelussa lauantaiaamuna kello 10. 24 tuntia aloitteen nimienkeruun alkamisen jälkeen allekirjoituksia oli 1007 kappaletta. Niistä netin kautta tuli 547 ja paperille 460.

Kampanjakeräyksen tilanne 24 tuntia nimenkeruun aloittamisen jälkeen.

Kampanjakeräyksen tilanne 24 tuntia nimenkeruun aloittamisen jälkeen.

Paperille nimiä kerättiin muun muassa Fillarikansan kevätjuhlassa sekä kampanjan aloitusbileissä ravintola Siltasessa. Fillarikansan kevätjuhlissa Helsingin Teurastamolla halukkaat aloitteen allekirjoittajat jouduttiin järjestämään kahteen jonoon, jottei jonotusaika olisi käynyt kohtuuttomaksi.

Sadat ihmiset allekirjoittivat Hämeentie-aloitteen Fillarikansan kevätjuhlissa lauantaina.

Sadat ihmiset allekirjoittivat Hämeentie-aloitteen Fillarikansan kevätjuhlissa lauantaina.

Sunnuntain aikana allekirjoituksia kertyi satoja lisää. Myöhään illalla hätyyteltiin jo 1500 allekirjoituksen rajaa.

Heti tuoreeltaan kampanja nousi uutisiin sekä Helsingin Sanomissa, Helsingin uutisissa sekä Metrossa.

Kampanjan tavoite on kerätä kuntalaisaloitteeseen allekirjoitus vähintään 2 prosentilta Helsingin äänioikeutetuista asukkaista. Se on raja, jonka jälkeen aloite on otettava valtuuston käsittelyyn. Tämä tarkoittaa Helsingissä vähintään 10000 allekirjoitusta.

Pyöräkaista Hämeentielle -kampanja vaatii, että Helsingin kaupunki rauhoittaa Hämeentien Sörnäisten ja Hakaniementorin välisen osuuden joukkoliikennekaduksi ja rakentaa sille laadukkaat pyörä- ja jalankulkuväylät.

Haluatko vaikuttaa? Allekirjoita aloite Hämeentien pyöräkaistojen puolesta ja kehota ystäviäsikin tekemään samoin. Allekirjoittaminen tapahtuu Kuntalaisaloite.fi -palvelussa. Tehokas ja helppo tapa osallistua kampanjaan on myös kertoa siitä esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä.

Allekirjoita aloite

Comments are closed.