Jo 10 000 helsinkiläistä vaatii pyöräkaistaa Hämeentielle

hämeentie-10k-stars

Pyöräkaista Hämeentielle -kuntalaisaloite on kerännyt jo yli 10 000 allekirjoitusta. Jotta aloite käsitellään kaupunginvaltuustossa, tarvitaan allekirjoitukset kahdelta prosentilta äänestysikäisistä helsinkiläisistä. Vaikka tämän tavoite on nyt saavutettu, nimien keruu jatkuu.

“Mitä useampi kaupunkilainen allekirjoittaa aloitteen, sitä vahvempi viesti se on kaupungille. Jokainen uusi allekirjoitus on edelleen tärkeä”, painottaa yksi aloitteen alullepanijoista, pyöräilyaktiivi ja kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs.

Aloite vaatii Hämeentien muuttamista joukkoliikennekaduksi ja laadukkaiden pyöräteiden rakentamista Hakaniemen ja Kurvin välille, jossa pyöräilijät joutuvat tällä hetkellä ajamaan bussien seassa.

Kymmenestuhannes allekirjoitus saatiin sunnuntaina Flow-festivaalien yhteydessä. Flow on myös yksi aloitteen tukijoista.

Kymmenestuhannes allekirjoitus saatiin sunnuntaina Flow-festivaalien yhteydessä. Flow on myös yksi aloitteen tukijoista.

Tiistaina 12.8. Kriittinen pyöräretki juhlistaa kymmentätuhatta nimeä ja suuntaa jälleen Hämeentielle. Mukana retkellä on Hollannin suurlähettiläs Henk Swarttouw, joka tulee retken alkuun puhumaan pyöräilystä. Myös Swarttouw on helsinkiläisenä allekirjoittanut kuntalaisaloitteen.

“Pyöräilijät ovat historiassa voittajien puolella. Muihin liikennemuotoihin verrattuna pyöräily parantaa kansanterveyttä sekä kaupunkiympäristöä ja auttaa kestävän tulevaisuuden rakentamisessa”, Swarttouw summaa.

Pyöräkaista Hämeentielle -kuntalaisaloitteen voi allekirjoittaa osoitteessa http://hämeentie.fi.

Kriittinen pyöräretki kokoontuu Narinkkatorilla tiistaina 12.8. klo 17.30. Kriittisen pyöräretken järjestävät yhteistyössä Helsingin Polkupyöräilijät ja Helsingin seudun Maan ystävät.

Lisätietoja:
Otso Kivekäs, Helsingin Polkupyöräilijät, p. 044 333 6338
http://hämeentie.fi
http://kriittinenpyoraretki.fi/

Comments are closed.