Pyöräkaista Hämeentielle -aloite luovutetaan tänään kaupunginvaltuustolle

Tiedote 11.11.2015 – vapaa julkaistavaksi heti

Pyöräkaista Hämeentielle -kuntalaisaloitteen allekirjoitukset luovutetaan tänään Helsingin kaupungille klo 15:30.

Tervetuloa seuraamaan luovutustilaisuutta kaupungintalolle.

Kaupunkisuunnitteluvirasto on tehnyt suunnitelman Hämeentien muuttamisesta joukkoliikennekaduksi Sörnäisten ja Hakaniemen välillä sekä pyöräteiden rakentamisesta tälle osuudelle. Pyöräkaista Hämeentielle -kuntalaisaloite vaatii, että suunnitelma myös toteutetaan, mahdollisimman pian. Liikennesuunnitelma tulee käsittelyyn kaupunkisuunnittelulautakuntaan tiistaina 17.11.

Aloitteen on allekirjoittanut noin 12 000 helsinkiläistä, mikä riittää varmistamaan sen, että kaupunginvaltuuston täytyy lain mukaan käsitellä se. Aloitetta kannattavat lisäksi muun muassa lukien Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Hakaniemen hallin kauppiaat, ravintola Juttutupa ja kuuden puolueen nuorisojärjestöt Helsingissä (SDP, Vihr, Vas, PS, RKP, Kesk). Pyöräkaista Hämeentielle -aloitteen kaikki 49 tukijatahoa on listattu sivulla http://hameentie.fi/tietoa-kampanjasta/

Paperille tehdyt allekirjoitukset vastaanottaa valtuuston puheenjohtaja Mari Puoskari. Allekirjoitukset luovuttaa Helsingin Polkupyöräilijät.

Kuntalaisaloitteen ehtii allekirjoittaa vielä tänään klo 15 asti netissä osoitteessa http://hämeentie.fi. Pyöräkaista Hämeentielle-kampanja kiittää kaikkia allekirjoittaneita!

Kaupunkisuunnitteluvirasto on julkaissut luonnoksen Hämeentien suunnitelmasta, ja se on nähtävillä osoitteessa https://kerrokantasi.hel.fi/hameentiesuunnitelma. Lopullinen versio julkaistaan torstaina 12.11. aamulla kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslistalla.

Suunnitelmassa Hämeentielle tehtäisiin pyörätiet kummallekin reunalle. Autolla läpiajo kiellettäisiin, mutta kaikkiin kadun varren taloihin saisi edelleen ajaa. Suunnitelma nopeuttaisi bussien kulkua noin minuutilla ja ratikoiden kolmella minuutilla, mikä toisi huomattavat hyödyt joukkoliikenteen matkustajille ja säästöä kaupungille. Autoliikenteen odotettu ruuhkautuminen olisi vähäistä.

Lisätietoja suunnitelmasta saa kaupunkisuunnitteluvirastosta torstaina 12.11. kun suunnitelma julkaistaan, suunnittelijoilta Taneli Nissinen, p. 09-310 37447 ja Niko Palo, p. 09-310 37220,

Kuntalaisaloite on kansalaisaloitetta vastaava kansalaisten tekemä aloite kunnan asioista. Kuka tahansa kuntalainen voi tehdä aloitteen yksinkin, mutta jos aloitteen allekirjoittaa 2% kunnan äänioikeutetuista aloitteista, se pitää käsitellä valtuustossa 6kk sisään aloitteen jättämisestä. Helsingissä tämä tarkoittaa käytännössä 10 000 nimeä. Aloitteisiin voi kerätä nimiä paperilla tai Oikeusministeriön tuottamassa http://kuntalaisaloite.fi -palvelussa.

Pyöräkaista Hämeentielle on yksi suosituimpia aloitteita kuntalaisaloite.fi -palvelun historian aikana.

Sadat ihmiset allekirjoittivat Hämeentie-aloitteen Fillarikansan kevätjuhlissa lauantaina.

Sadat ihmiset allekirjoittivat Hämeentie-aloitteen ensimmäisenä päivänä Fillarikansan kevätjuhlissa.

 

Comments are closed.